22 Ağustos 2014 Cuma

Kitaplığınızdaki En İyi 10 Kitap Kapağı!

Ejderha Camı yani Sinem yeni bir etkinlik başlatmış e katılmasam olmazdı zaten o da çakmış sobeyi:D
Evet seçene kadar göbeğim çatladı ama sonunda karara vardım yani.

1. Alina Bronsky - Cam Kırıkları Parkı
Sasha'nın hayatta yapmak istediği iki şey vardı:
Annesi hakkında bir roman yazmak ve üvey babası Vadim'i öldürmek.
Alina Bronsky'nin ilk romanı Cam Kırıkları Parkı Almanya'nın en önemli edebiyat ödüllerinden biri olan Ingeborg Bachmann Ödülü'ne aday gösterildi. Bu keskin zekâ ürünü ve esrarengiz romanın kahramanı 17 yaşındaki Sasha Naimann'dır. Moskova'da doğan Sasha, iki üvey kardeşi ve annesiyle Berlin'e taşınır. Üvey babası annesini öldürünce Sasha'nın hayatı değişir. Artık hayatta yapmak istediği iki şey vardır: Annesi hakkında bir roman yazmak ve üvey babası Vadim'i öldürmek.
Almanya'daki Freundin Dergisi Cam Kırıkları Parkı'nı "toplumun kıyılarında yaşayanların acımasız ve eğlenceli bir portresi," olarak tanımlıyor. Fakat Sasha'nın hikâyesi kıyıda kalmıyor, okuyucunun tam kalbine yerleşiyor.

2. Rachel Vincent - Ruh Hırsızı
İNSANLARIN RUHUNU ÇALAN KARANLIK BİR GÜÇ… 
Kaylee ölüleri görmüyor, ama…
Çevresinde ölmek üzere olan biri varsa bunu hissediyor. Ve bu öngörü esnasında kontrol edemediği bir güç, çığlık atmasına neden oluyor. Hem de kulakları sağır edecek bir çığlık.
TÜM KÖTÜLÜKLERE MEYDAN OKUYAN, ENGEL TANIMAZ BİR AŞK!
Kaylee'nin tek isteği okulun en havalı çocuğuyla olmanın keyfini çıkarmaktır ama Nash onun çığlıklarının ardındaki gizemi bildiğinden, sıradan bir ilişki onlar için sadece hayaldir. Okul arkadaşları gizemli bir şekilde ölmeye başladığındaysa, sıradaki kurbanın kim olduğunu sadece Kaylee bilecektir.
Ancak onları kurtarması imkânsız gibi görünmektedir çünkü bir ruhu kurtarmanın bedeli, bir diğerini kaybetmektir...

3. Veronica Roth - Uyumsuz
Beatrice Prior'ın Chicago'sunda toplum, her biri belli bir erdemi yaşatmaya adanmış beş topluluğa bölünmüş durumda. Dürüstlük, Fedakarlık, Cesurluk, Dostluk ve Bilgelik. 
Her yıl, belli bir günde bütün on altı yaşındakiler, hayatlarının geri kalanında birlikte yaşayacakları grubu seçmek zorunda. 
Beatrice, hem ailesiyle kalmak, hem de kendi benliğini bulmak istiyor ama ikisini birden seçemez. 
Bu nedenle kendisi dahil, herkesi şaşırtan bir seçim yapıyor.
Genç yazar Veronica Roth heyecanlı seçimler, kalp kıran ihanetler, kan donduran sonuçlar ve beklenmedik aşklarla dolu karanlık bir geleceği anlatan gerilim serisinin ilk kitabıyla edebiyat sahnesine çıkıyor!

4. Katrina Kittle - Yabancı Evin Tanıdık Odaları
İnsan ister. Tanımak, güvenmek, sevmek ister. Büyümek, yaşamak, güçlenmek ister. Bazen sadece ısınmak ister. Bir evin bir odasında, özgür olmak ister. Kapının dışında başka nefesler de olsun ister. Gerçekler arzularıyla örtüşmediğinde gözlerini kapatır belki. Kulaklarına büyük gelen fısıltıları duymamak için başka sesler hayal eder. Omuzlarına ağır gelen yükün altından kurtulmak için başka diyarlar düşler. Belki bir an yorulur ve yapmak için güç bulabileceği tek şey 'gitmek' olur. Gitmek, sonsuzluğa… İnsan, var oluşuna son vermeyi tercih edebilir. Bunu anlaşılması en güç kılan şeyse, bir çocuk tarafından tercih edilmesidir. 

5. Camille Noe Pagán - Gülümse Anılara
Hayatta en çok kime güvenirsiniz? Ailenize... En yakın arkadaşınıza... Sevgilinize...
Başarılı editör Marissa Rogers, liseden beri en yakın arkadaşı olan balerin Julia Farrar'ın adeta gölgesi haline gelmiştir. Julia arkadaşlıkları adına ne istiyorsa, Marrissa da hiç sorgulamadan onu yapar çünkü kendi ailesinden görmediği ilgi ve şefkati arkadaşından görmektedir. Özlemini duyduğu bu hislerin kaybolma düşüncesi ise çekilmezdir.
Ancak Julia, talihsiz bir trafik kazası sonucu beyin travması geçirip kısmi hafıza kaybına uğrayınca, iki arkadaşın üstlendiği roller değişir. Marissa, karşısındaki bu yeni Julia'ya alışmakta güçlük çekmektedir. En yakın arkadaşının, hafızasını geri kazanmak için Marissa'nın unutmayı tercih ettiği olayları öğrenmek istemesiyle, Marissa geçmişe farklı bir gözle bakacaktır.
Fakat bu durum, onun hem kendini yeniden keşfetmesini sağlayacak hem de içinde yeni bir şüphenin oluşmasına neden olacaktır. Julia Farrar gerçekten onun en yakın arkadaşı mıdır?
Affetmeyi ve unutmayı esas alan Gülümse Anılara, öyküsüyle içinizi ısıtacak, verdiği mesajlarla arkadaşlık, dostluk, özgüven gibi değerleri yeniden düşünmenizi sağlayacak bir roman...

6. Chitra Banerjee Divakaruni - Zambak Kızı
Yetim doğan Korobi Roy, sevgi dolu büyükanne ve büyükbabasıyla seçkin bir çocukluğun keyfini sürmüş, Kalküta'da güzel, eski bir malikânede her şeyden uzak on yedi yıl geçirmiştir. Büyükanne ve büyükbabasının onun için yaptığı her şeye rağmen, ailesinin ölümünün arkasındaki sır Korobi'nin canını sıkar ve ailesinden ona kalan tek şeye sarılır: annesinin şiir kitabında saklı bulduğu aşk mektupları. Büyüdükçe Korobi bir gün anne babasınınki gibi bir aşk bulmanın hayalini kurar. Üst düzey bir iş adamının tek oğlu olan yakışıklı Rajat'la tanıştığında ise hayali gerçekleşir. 
Nişanlanmalarından çok kısa bir süre sonra büyükbabasının ani bir kalp krizi geçirmesiyle Korobi'nin geçmişiyle ilgili sarsıcı bir sır ve ciddi maddi sıkıntılarının olduğu ortaya çıkar. Bu keşif ve büyükanne ve büyükbabasının ihanetiyle Korobi, 11 Eylül sonrası Amerika'da gerçek kimliğini bulmak üzere cesur bir arayışa çıkar. Korobi'nin etkileyici, çoğu zaman da sarsıcı yolculuğu, onu hayatının en zor kararını vermesini gerektiren bir duruma sokar.

7. Jodi Meadows - Ruhsuz
Deneyimli Ruhlar Ve Ruhsuzlar
Binlerce yıldır, Sınır'da milyonlarca ruh yeniden, yeniden dünyaya geldi, her bir yeni yaşamda da geçmiş yaşamlarındaki anılarını ve deneyimlerini beraberinde getirdi. Ana ise bir Yeniruh: yani Ana doğduğunda bir başka ruh yok oldu. Kimse bunun sebebini bilmiyor ve bu, bir felaketin habercisi olabilir.
Ana'nın bir Yeniruh olmasından rahatsız olmayanlar da var.
Bunlardan biri olan Sam, yalnızca bir kez yaşayabilecek bir ruhu sevebilecek mi? Peki Ana'nın düşmanları, insanlar ve yaratıklar, onların birlikte olmalarına izin verecek mi?
Ana, varoluş sebebini açığa çıkarmak zorunda. Fakat onun bu arayışı, reenkarne olup olamayacağını öğrenmek için gittiği Kalp şehrini ve reenkarnasyon yasalarını sonsuza dek yok edebilir. 
Jodi Meadows, insan ruhuna bambaşka bir bakış açısı getiren bu hikâyede fantazya ve macerayı birleştirirken, reenkarnasyon ve ruh kavramını sorgulamamızı sağlıyor.

8. Katja Millay - Her Şey Bitti Derken
Bazen kurtuluş için aşkı seçmek gerekir...
Nastya tam 450 gündür konuşmuyorsa, gülmüyor ve ağlamıyorsa, bir bildiği olmalı;bazı günler sadece öfkesiyle ayakta durabiliyorsa, bir umudu olmalı; ayakları onu dönüp dolaşıp Josh'a götürüyorsa, bir nedeni olmalı;ve tam 450 gün sonra yeniden konuşmaya karar veriyorsa, söyleyecekleri olmalı.
Josh hayatındaki herkesi teker teker kaybediyorsa, bunun bir açıklaması olmalı;etrafında görünmez bir güç kalkanıyla dolaşıyor, herkesten kaçıyorsa, bir derdi olmalı;ve kasabaya yeni gelen kıza Günışığım diyorsa, bir sırrı olmalı.
Her Şey Bitti Derken, hayat denen yapbozun parçalarını bir arada tutan şeyin sevmek olduğunu bilenlerin, bir de günün en karanlık saatinde çıkagelip, "Her şey bitti demek için çok erken" diyecek bir günışığını bekleyenlerin hikâyesi. 

9. Jamie McGuire - Araf
Işığın olduğu yerde, karanlık da vardır.
Nina, babasının ölümüyle kendisini Providence'ta varlığından hiç haberdar olmadığı bambaşka bir dünyanın içinde bulur. Babasının cenazesinin olduğu gün otobüs durağında tesadüfen karşılaştığına inandığı çekici, karşı konulamaz Jared ile yakınlaşmasıysa Nina'nın hayatını tamamen altüst eder.
Jared ile Nina'nın birbirlerine âşık olmaları işleri tamamen zora sokar. Jared, Nina'yı sadece babasının düşmanları olan insanlardan değil, kendi soyundan olan yarı meleklerle Cehennem'deki Şeytanlar'dan da korumak zorunda kalır. Jared ile Nina'nın birlikte olabilmek için kaderlerine karşı gelip düşmanlarını alt etmeleri gerekir.

10. Lucy Christopher - Keşke Senden Nefret Edebilseydim
Ben seni görmeden önce sen beni gördün.Bir kız: Gemma, havalimanında, ailesiyletatile çıkmak üzere. Gözlerinde öyle bir bakış vardı ki…Bir adam: Ty, salaş, bronz tenli, olgun görünümlü, nedense tanıdık, gözleri buz gibi mavi. Sanki beni istiyormuşsun gibi.Kız ailesinden uzaklaşıyor. Bir anlığına. Adam onun kahvesinin parasını ödüyor. Ve içine ilaç atıyor.Hem de çok uzun süredir.Gemma ne olduğunu anlamadan Ty onu alıp götürüyor. Kumlara ve sıcağa. Boşluğa ve kimsesizliğe. Hiçliğe. Ve onu sevmesini bekliyor.Kurbanın, kendisini kaçırana yazdığı bir mektup olan Keşke Senden Nefret Edebilseydim Gemma'nın hayatta kalmaya dair ümitsizlik dolu öyküsü. Gemma'nın bedenini çalan Ty, genç kızın içinde çığlık atan tüm içgüdülere rağmen kalbini de çalmayı başarabilecek mi?


Dipnotlar:
Aralarında henüz okumadıklarım var sadece kapak olarak beğendiğimi belirteyim.
Sonuncu kitap kitaplığımda yok ama çok yakın zamanda olacağı için onuda ekledim.
Sıralama beğenme sırasına göre değil rastgeledir.
Bende Pensieve & Kristal Kitap 'ı sobeliyorum^^

3 yorum:

  1. Ben de Uyumsuz , Ruhsuz ve Her şey bitti derken'in kapaklarını beğendim :)

    YanıtlaSil
  2. Oh ne güzel bir etkinlik olmuş böyle. :) Hemen gidip kitaplığımı alt üst ediyorum. ^^

    YanıtlaSil

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...