21 Aralık 2013 Cumartesi

Teri Terry - 2054: Çıkış Yok | Slated #1 || Kitap Yorumu

Orijinal Adı: Slated
Türkçe Adı: 2054: Çıkış Yok
Seri: Slated #1
Yazar: Teri Terry
Çevirmen: Özgecan Kunt
Sayfa Sayısı: 368
Basım Yılı: Eylül 2013
Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Kitaplar
Tür: Distopya, Genç-Yetişkin





Kyla'nın hafızası silindi, kişiliği yok edildi, anıları sonsuza dek kayboldu. O programlandı.
Hükümet onun bir terörist olduğunu ve kurallarına uyduğu takdirde ona ikinci bir şans vereceklerini söylüyor. Fakat geçmişin yankıları Kyla'nın zihninde fısıldaşıyor. Birileri ona yalan söylüyor ve hiçbir şey göründüğü gibi değil.
Gerçeği ararken kime güvenebilir? Yakalayan, ürperten ve fazlasıyla gerçek. Elden bırakılamayacak bir macera romanı.

 2054'ü ilk gördüğümde kapağına bayılmış sonra arka kapağını okuduğumda aklımdan bu kitabı okumalıyım diye düşünmüştüm. İçimde büyük bir merak uyandırmıştı ve bu merak kitap bitene kadar hiç dinmedi.
2054'ün İngiltere'sinde hükümet suçlu işleyen, çevresine zararlı olan gençlere 2. bir şans vermek adına bir programlama geliştiriyor. Bu programlama 16 ve altı yaşından küçük çocuklara uygulanabiliyor ve Kyla da onlardan biri. 
Kitap boyunca aklımda tek soru dolaştı durdu. Acaba Kyla geçmişte ne yaptı da programlanmak durumunda kaldı? Ve bu merak kitabın sonuna kadar götürüyor insanı. 
Kitabın ilk yarısında Kyla'nın 9 aylık bir programlama sürecinden sonra hastaneden çıkıp yeni bir aileye dahil oluşu ve adapte olmasıyla başlıyor. Sonrasında Kyla okula başlayıp Ben ile tanışıyor ve zamanla aralarında sevimli denebilecek bir aşk başlıyor. Bu masum aşk hikayesi 
Tüm bunlar anlatılırken kitap biraz yavaş ilerliyor. Dili akıcı olmasına rağmen konu ağır akıyor. Ancak ikinci yarıdan itibaren tam aksi bir durum oluşuyor ve kitap inanılmaz heyecanlı bir hale dönüşüyor. 
2054'te tıp gelişmiş hatta uçmuş gitmiş. Kyla'nın (ve diğerlerinin) sadece hafızasını silmekle kalmayıp birde kollarına tüm duygularıyla ilişkilendirilmiş bir levo takmışlar. 
Kyla diğer programlanmış çocuklardan farklı ama neden? Nedenini kitap ilerledikçe görüyoruz ve yazar kitabın sonunda vurucu darbeyi yapıyor.
Okumanızı tavsiye edebileceğim bir kitap kesinlikle. Hatta umarım Altın Kitaplar 2. kitap için çok bekletmez.

Altı Çizili Cümleler:
1. Basit olan bile yeterince zor. Karmaşığa ne gerek var?
2. Soru sormak bir şeydir, fakat cevaplarla ne yapacaksın?
3. Çözmeye çalıştığımız şey acıyla nasıl başedileceği. Acı öldürebilir; tek başına: Vücut şoka girer ve kendini kapatır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...