16 Eylül 2014 Salı

Tarryn Fisher - Tehlikeli Kızıl (Love Me with Lies #2) | Kitap Yorumu & Alıntılar



Orijinal Adı: Dirty Red
Türkçe Adı: Tehlikeli Kızıl
Seri: Love Me with Lies #2
Yazar: Tarryn Fisher
Çevirmen: Meltem Türkmen
Sayfa Sayısı: 296
Basım Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Aspendos Yayınları
Tür: Yeni Yetişkin, Romans
Satın Almak İçin: D&R | Oku Oku*
*Oku Oku'da 9.90 indiriminde.




Sevgili Fırsatçı,
Onu benden alabileceğini sandın ama kaybettin. Ve şimdi benim olduğuna göre onu elimde tutmak için her şeyi yaparım. Şüphen mi var? Senin olması gereken her şey benim. Olur da merak ediyorsan; aklına bile gelmiyorsun artık. Onu bırakmayacağım… Hem de hiç.
Tehlikeli Kızıl
Leah Smith sonunda istediği her şeye sahiptir. Tam olarak öyle olmasa da. Evliliği, ömür boyu sürecek bir bağlılıktan ziyade daha çok bir borç gibiydi. Oluşturmak için var gücüyle uğraştığı imajı ise gözlerinin önünde dağılıp gidiyordu. Yeni bir rol ve sırlarla dolu geçmişiyle Leah, çaldığı şeye sahip çıkmak için ne kadar ileriye gideceğine karar vermeliydi.

Tehlikeli Kızıl, Love me with lies serisinin ikinci kitabı ve Leah karakterinin ağzından anlatılıyor ki bu bir kitaptan soğuma nedeni oldu benim için. Karakter o kadar itici, o kadar itici ki anlatamam.
İlk kitap Fırsatçı'nın yorumu için sizi buraya alayım ve en baştan uyarıyım ilk kitabı okumayanlar için spoiler içerebilir.


İlk kitabı okurken yer yer Olivia'ya kızsam da kadının bir karakteri ve ağırlığı vardı. Bir şekilde kendini sevdiriyordu. Ama Leah! Leah'ı sevmenin mümkünatı yok. Kiii Tarryn Fisher onu sevebilmemiz için kitapta geçmişine bir yolculuk yapıyoruz. Leah'ın her zaman bir kenara itilişini ailesi tarafından hep itelendiğini ve bunun sebeplerine ışık tutuyor yazar. Açıkcası bu kısımları okurken içimde bir merhamet olsa bile Leah rahat durur mu? Durmuyor arkadaşım. Estella'ya davranışları beni çileden çıkardı. Bir kadın olarak bu kadar mı annelikten yoksun olur bir insan. Zaten Leah ile Estella arasında oluşamayan bağ Caleb'ın bardağındaki son damlayı taşırıyor. Adam artık bu kadına tahammül edememeye başlıyor -haklı olarak- ve ipler yavaş yavaş kopmaya başlıyor.
Kitap boyunca Leah'ın Caleb için verdiği mücadeleyi okuyoruz. Ve aslında BENCE bunun aşktan ziyade büyük bir saplantı haline dönüştüğünü görüyoruz. Çünkü Leah hayatı boyunca 2. planda kalmış, sürekli görmezden gelinmiş, eleştirilmiş, kabullenilmemiş bir kız ve onun hayatta sahip olduğu tek iyi şey Caleb. İşte tam da bu yüzden Caleb'ı kaybetmek onun için sahip olduğu iyi yanını kaybetmek olacaktır. Ve Leah o parçayı kaybetmemek için elinden geleni fazlasıyla yapsa da olması gerekenden kaçamıyor. Sonunda Caleb'i kaybediyor.
Caleb boşanmak istediğinde, Leah adeta histeri krizi geçiriyor. Çırpınıyor ama boşuna oluyor. Ve bu konuşma hiç kolay olmuyor her iki taraf için çünkü Leah'ın gözünü intikam bürüyor ve eteğindeki taşları bir bir döküyor. -SPOİLER GELİYOR-
Leah iki küçük itiraftan sonra Caleb'in hafızasını gerçekten kaybetmediğini öğrendiğinde asıl bombayı patlatıyor "Estella, senden değil." Ve bundan biraz daha büyük bomba ise Leah'ın Seth ile yatması. Seth kim mi? İşte bu bomba kitapta saklı^^



Birine karşı bu kadar derin hisler içinde olunca onu tamamen sevmeyi bırakamıyorsun.


Caleb biliyorum berbat biriyim. Biliyorsun, berbat biriyim. Ama sen beni daha iyi bir insan haline çeviriyorsun.


Aşkla ilgili en kötü şey buydu, ne yaparsan yap kalbine sahip olan kişiyi asla unutmazdın.


Onu  o kadar seviyordum ki kalbim acıyordu. Bana bakmııyordu. Bunun ne demek olduğunu bilmiyordum ama düşünmek hiçbir zaman iyi bir şey değildi. Duygularım beni bir keresinde nerdeyse boğuyordu. Oraya tekrar dönmek istemiyorum.


Benimle ilgili bilinmesi gereken tek bir şey var, kazarım. Bulamazsam daha derinlemesine, daha şiddetle kazarım. Bulana kadar kazarım. Kazanadığım tek şey vardı o da kendi zihnim. İçini görmek istemiyordum.


Aşk mantıksızdır. Bir deliğe düşer gibi içine düşersin. Sonra sıkışırsın. Aşkın içinde yaşamaktan çok, aşkın içinde ölürsün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...