3 Eylül 2014 Çarşamba

[GKK Blog Tur] Danielle Steel - Uzun Metrajlı Hüzünler | Kitap Yorumu

Bazen direnmek yerine yeniden başlamak gerekir.


Orijinal Adı: Betrayal
Türkçe Adı: Uzun Metrajlı Hüzünler
Yazar: Danielle Steel
Çevirmen: Bahar Yaldız Çelik
Sayfa Sayısı: 400
Basım Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Novella Yayınları
Tür: Romans
Satın Almak İçin: D&R | Oku Oku




Hayatı, iskambilden yapılmış bir kule gibiydi; yıkılması için tek bir hamle yeterdi...
Tallie Jones başarılı işlere imza atmış güzel ve ünlü bir Hollywood yapımcısıdır. Sağ kolu ve aynı zamanda en yakın arkadaşı olan asistanı Brigitte'in de onun bu başarısındaki payı büyüktür. Genç kadın mesleğindeki önlenemez yükselişin aksine ilişkilerinde aradığı mutluluğu uzun süre bulamaz. Ancak sonunda, kendisi gibi yönetmen olan sevgilisi Hunt'ın onun için doğru insan olduğuna inanır.
Her şeyin yolunda gittiğini düşündüğü sırada, yeni film için yatırımcının hesap denetimi istemesiyle, Tallie'nin hayatında dönüm noktası olacak gelişmeler yaşanır. Genç kadın ortaya çıkan mali sorunun, değer verdiği bu iki insanla bağlantısının olduğunu öğrendiğinde ise yıkıma uğrar ve kendini aklının ucundan bile geçmeyecek olayların içinde bulur.

 Kitap bir kadının hikayesini anlatıyor. Öyle bir kadın ki kitabın en başında kendinizi onun hayatına özenirken bulabilirsiniz. Genç yaşında başarının doruklarına uğraşmış, kariyerinde zirveye oturmuş bir kadın Tallie Jones. Yaptığı ve yönettiği her film patlayıp giden Tallie'nin özel hayatı ise iş hayatının tam tersi. Bir türlü rayına oturmayan bir hayatı olan Tallie art arda başarısız evlilikler geçirir.


Ve sonunda tam tüm hayatının yolunda gittiğini , yakışıklı ve güvendiği bir adamla güzel bir ilişkisi  olduğunu düşünürken, hayat Tallie Jones'a asıl çelmeyi takmaya hazırlanmaktadır.
Şöyle ki yeni filmi için yapılan hesap denetimlerinden ilginç bir sonuç çıkmıştır. Her ay belli bir miktar hatta yüksek bir miktar para kayıptır ve aslında bu durum uzun bir süre öncesine dayanmasına rağmen anca farkediliyor. Bu küçük hesap detayı Tallie'nin hayatının depremi oluyor bir nevi çünkü işler bundan sonra sarpa sarıyor. Bir şekilde araştırılan ve ortaya tek tek çıkan gerçekler sonucu Tallie, çok güvendiği en yakın arkadaşının ve çok sevdiği hem ev arkadaşı hemde sevgilisi olan adamın ihaneti ile karşılaşacaktır.
Ancak bu durumdan sonra tahmin ettiğiniz gibi Tallie çıldırıp ortalığı yıkmak yerine üzerinden saflık akan hareketlerle okuyanını çıldırtıyor. Evet yanlış duymadınız onca olana bitene rağmen Tallie hala daha ona karşı duygularına engel olamaması biraz sinir bozucuydu. Benim beklentim intikam yönünde olsada Tallie'nin seçtiği yol bambaşka olacaktır.
Danielle Steel , dünya çapında 800 milyon üzerinde satış yapan , çoksatan listesinde 225 hafta kalan ve yazdığı romanların 22 tanesi beyaz perdeye uyarlanan başarılı bir yazar. Durum böyle yazardan yana beklentim tavan yaptı ki. Instagram'da kitabın fotoğrafını paylaştığımda Danielle Steel için inanılmaz iyi tepkiler aldım ancak yazarın dilini bir türlü benimseyemedim. Evet konusu, ilerleyişi güzeldi ancak dilini çok yadırgadım. Desteklerinden dolayı Novella Yayınlarına teşekkür ederim/z.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...