14 Temmuz 2014 Pazartesi

E.L James - Karanlığın Elli Tonu | Fifty Shades #2 || Kitap Yorumu



Orijinal Adı: Fifty Shades Darker
Türkçe Adı: Karanlığın Elli Tonu
Seri: Fifty Shades #2
Yazar: E.L James
Çevirmen: Sevinç S. Tezcan
Sayfa Sayısı: 640
Basım Yılı: 2012
Dili: Türkçe
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Tür: Erotik , Yetişkin
Satın Almak İçin: D&R | Oku Oku




Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı...
Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak
Ruhu yaralı genç girişimci Christian Grey'in karanlık sırlarının yıldırdığı Anastasia Steele, ilişkilerine son noktayı koyup bir yayınevinde çalışmaya başlar.
Ama Grey'e duyduğu karşı konulmaz çekim hâlâ etkisini sürdürmektedir. Grey yeni bir teklifle gelince ona karşı koyamaz. Nihayet her şey daha iyiye gidiyor gibi göründüğü sırada birden geçmişin hayaletleri ortaya çıkar. Anastasia, sorunlu, hırslı ve talepkâr Elli Ton'un sinir bozucu geçmişi hakkında, tahminlerinin çok ötesinde şeyler öğrenir ve ilişkileri bir kez daha tehdit altına girer.
Grey içindeki şeytanlarla savaşırken, Ana da hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalır.
Ve bu kararı tek başına vermelidir..
Gri'nin Elli Tonu'nu okurken sonu gelene dek 2. kitaba başlama gibi bir düşüncem yoktu ama yazar birinci kitabın sonunu öyle bir bağlamış ki ikinci kitap beni oku diye bağrıyordu. Bende okumaya başladım ve bunu diğer kitaba nazaran çok daha sevdim.

İlk kitabı okumamışlar için spoiler içerebilir.
Bu kitapta diğeri gibi seks üstüne kurulu olsa da diğer kitaptan çok farklı yönleri vardı. En azından insanın duygularına dokunan yanı vardı.
İlk kitabın sonunda Ana, Christian'ın oyun odasında yaşadıklarından sonra onu terkedip gitmişti. E hakta vermiştim yani bana kalırsa iyi bile dayanmıştı.
Bu kitapta daha önce sözleştikleri bir sergi için tekrar bir araya gelmeleri ve bundan sonra olanlar ile başlıyor kitap. Başlar da Ana çok kararlı onunla olamayacağını, ona yetemeyeceğinin bilincinde ama Christian artık eski Christian değil. Ana için bir şeyler yapmaya yada daha çok bir şey denemeye hazır.
Bir şekilde barışıyorlar ve her şey eskisinden daha iyi bir hal alıyor. Christian ve sevecen tavırlarına mest olabilirsiniz. Ancak! Benim anlamadığım nokta ise ilk kitapta Christian'ın deli dolu seks isteklerinden kaçan kızımız bu kitapta durulan adam karşısında biraz aranıyor. Madem hoşuna gidiyordu da niye kaçıyorsun diye sorarlar adama. Yazarın burda bir tutarsızlık yaşattığını söyleyebilirim.
Kitapta yüksek seviyede kıskançlık duygusu var. Bir yandan Grey'in eski çatlat itaatkarları ki ELENA beni kitap boyunca çıldırttı. Bir yanda Ana'nın sapık patronu derken her iki tarafında kıskançlık duygularını dibine kadar yaşıyoruz. Birazcık spoi olabilir ama söylemeden edemicem Grey'in annesinin Elena'yı tokatladığı an içimin yağları eridi yemin ederim:D 
Kitap içerisinde en sevdiğim yer Ana ile Grey'in mailleştiği kısımlardı baya eğlendiğimi söyleyebilirim.
Ve tam her şey yoluna girdi döküntülerden kurtulduk ve kitap mutlu son ile bitiyor derken yazar son 2 sayfa da bir bomba daha patlatmış ve 3. kitaba doğru sizi sürüklemiş.


Hayatımda hiç sen gittiğin zamanki gibi hissetmemiştim, Anastasia. Bir daha öyle hissetmemek için yeri göğü yerinden oynatabilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...