25 Haziran 2014 Çarşamba

GKK Okuma Etkinliği #3 : David Kessler - Kim Olduğunu Biliyorum | Alex Sedaka #1




Orijinal Adı: Mercy
Türkçe Adı: Kim Olduğunu Biliyorum
Seri: Alex Sedaka #1
Yazar: David Kessler
Çevirmen: Zuhal İnal Baycılı
Sayfa Sayısı: 408
Basım Yılı: 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Altın Bilek Yayınları
Tür: Gizem, Polisiye, Gerilim
Satın Almak İçin: D&R | Oku Oku




Ölüm cezası istemiyle yargılanan Chuck Burrow'un annesi, California valisine, oğlunun idam cezasının kaldırılması için son bir şans verilmesi konusunda ısrar eder. Avukat Alex Sedaka, vali kendisine Bayan Burrow'un tavsiyesini dinleyeceğini bildirdiğinde çok şaşırır.
Bu sayede müvekkilini idamdan kurtarmak için eline mucizevi bir fırsat geçmiştir. Önünde sadece on beş saati vardır ve bu indirim hakkı için Burrow'un cesedi nereye gömdüğünü itiraf etmesi ve cesedin bulunması yeterlidir. Öte yandan Burrow masum olduğunda ısrar etmekte ve hatta kendisini ihbar edenin de sözde katili olduğu kızın ta kendisi olduğunu söylemektedir.
Sedaka, kendisini hem gerçeği açığa çıkarmak için iz peşinde, hem hukukun sınırlarını zorlamak için adalet mercilerinin arasında, hem de büyük bir kumpasın içinde bulur.
Mahkeme salonlarını, adalet sisteminin sorunlarını ve yanlışlarını anlatırken kurduğu akıl almaz öykülerle polisiye edebiyatta devleşen David Kessler ile tanışmaya hazır mısınız ?
John Grisham, Scott Turow, Harlen Coben gibi ustaların izinden giden yazar, her satırında devleşiyor…
Alex Sedaka, yeni kahramanınız olacak…
Bu ay kitap okumak benim için eziyete dönüştü resmen. Hani turlar etkinlikler olmasa kitap okumayacağım nerdeyse. O yüzden Kim Olduğunu Biliyorum da ay başında gelmesine rağmen yorum gününden bir gün önce okumaya zorla başladım ama bu konuda kitabın sonunda kendime inanılmaz kızdım. Nerdeyse bir aydır kütüphanemde muhteşem bir polisiye ve gizem kitabı varmış ve ben elimi bile sürmemişim. Evet yanlış duymadınız MUHTEŞEM BİR POLİSİYE ve GİZEM.



Polisiye kitap konusunda seçici olmaya çalışırım her zaman. Daha ilk sayfadan katil bu diye bağıran kitaplardan nefret ediyorum. O yüzden kitaba beklentim düşük başlasam da sayfaları çevirdikçe beklentim arttı ve konusu kitabı soluksuz okumamı sağladı. Kim Olduğunu Biliyorum, Alex Sedaka üçlemesinin ilk kitabı ancak kitaplar konu olarak birbirinden bağımsız. Onları birbirine bağlayan tek şey ana karakter Alex.
Alex bir sekreteri ve bir stajyeri ile küçük bir ofisi olan bir avukat. Ve bir gün stajyerinin ısrarı ile bir dava kabul ediyor. Bu dava Alex'in aldığı diğer tüm davalardan farklı çünkü bu onun idam ile yargılanan ilk müvekkili. Alex için işler zor müvekkilini 15 saat içinde gerçekleşecek idamdan kurtarmaya çalışıyor.
9 sene önce ortadan kaybolan Dorothy Olsen'ı öldürmekle suçlanan Clayton Burrow'un idamdan kurtulmak için tek bir şansı var. O da Dorothy Olsen'ın cesedinin yerini söylemek.

Clayton için muhteşem bir fırsat olsa da, o bu fırsatı elinin tersi ile itiyor çünkü cesedin yerini bilmediği konusunda ısrarlı.
Dorothy önce kız doğduğu için babası tarafından evde dışlanır, sonra fiziksel görünüşü nedeniyle de okulda alay konusu olur. Kısacası Dorothy için hayat gülmek bilmez. Herkes tarafından dışlanıp yapayalnız kalır. Yanında birtek küçük kardeşi Jonathon ve bilgisayarı vardır.  Ve okulda ona hayatı zindan edenlerin başında Clayton Burrow vardır. Dorothy mezuniyet balosundan sonra ortadan kaybolduğunda da tüm oklar yine Clayton'u gösteriyordu. Kitabın yarısına kadar işler olağan şekilde gelişse de yarısından sonra yazar tam bir ters köşe yaparak okuyucuyu hayrete düşürüyor.

Clayton sürekli masum olduğunu söylerken siz kitabın başında "katil kim o zaman" diye kafayı yiyorsunuz çünkü tahmin edilmesi imkansız. Olaylar David'in (Alex'in oğlu) Dorothy Olsen'ın bilgisayarındaki silinmiş dosyaları kurtarmaya başlamasıyla anlaşılır hale geliyor. Yazarın yarattığı gizemi iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Kitabın ikinci yarısını soluksuz okuyacağınız konusunda kalıbımı basarım.

Asıl soru katil kim, Clayton kurtulabilecek mi ve Dorothy nerde?
Bunun cevabı için kitabı okuyun! Okuyun, okuyun ve okuyun!

Bu güzel kitap için Altın Bilek Yayınları'na teşekkür ederim, gerçekten harika bir polisiyeydi. Umarım diğer Alex Sedaka kitapları da çevrilir.


Diğer Alex Sedaka romanları^^


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...