25 Mayıs 2014 Pazar

[GKK Blog Tur] Shannon Drake - Kader Ağları | Graham #1





Orijinal Adı: Come the Morning
Türkçe Adı: Kader Ağları
Seri: Graham #1
Yazar: Shannon Drake
Çevirmen: Gizem Yanbolloğlu
Sayfa Sayısı: 448
Basım Yılı: Mayıs 2014
Dili: Türkçe
Yayınevi: Olimpos Yayınları
Tür: Tarihi Aşk
Satın Almak İçin: D&R | Kitap Sihirbazı


İskoçya'nın işgal altında olduğu günlerde Kral David, kanının son damlasına kadar savaşacak sadık askerler aramaktadır. Bu askerlerin en ünlüsü Waryk de Graham'a, Aslan Lord adıyla birlikte şövalyelik unvanı verilmiştir ama bir İskoç şefi olarak bu onurlu mevkiye ulaşmasının bir bedeli vardır: Bedeni ve ruhuyla ona direnmeye yemin etmiş bir Viking gelini!
İrlandalı bir asilzade ve Viking bir babanın kızı olan Mellyora MacAdin, kendini Aslan Lord'un karşı konulamaz gücüne gönülsüz bir şekilde teslim olmuş bulana kadar babasından kalan toprakları savaşçı bir bakire gibi yönetmektedir, kılıcını kuşanarak ve hiçbir erkeğe boyun eğmeyerek…
Şimdi meydan okumakla teslimiyet arasında bölünen Mellyora aslında kime sadık olduğuna karar vermeli ve kocasının kalbindeki sırları keşfetmelidir.

 Bir GKK turu ile daha karşınızdayım/z. Bu sefer ki konuğumuz bir tarihi aşk romanı yani beni baya uzak olduğum bir tür. Tarih ile ilişik kitaplarla çok aram olduğunu söyleyemem daha önce ki tarihi aşk roman denemem de tur kapsamında olmuştu.



Kitaba ilk başladığınız andan itibaren bir tarih bilgisinin içinde buluyorsunuz kendinizi. İskoç tarihi, Vikingler, Normandiyalılar, İngilizler derken nerden geldiğinizi şaşırabilirsiniz ki eğer benim gibi tarih ile alakanız pek derin değil ise bunalmanız da mümkün. Ancak asıl hikaye başladığında kitap akıcı hale geliyor.
Kitabın konusuna gelirsek eğer, Liard Lion Waryk küçük yaşta kendini krala ispat etmiş ve onun şampiyonu olarak ün salmıştır. Kendini nerdeyse krala adayan Waryk savaşlardaki başarıları göz doldururken, özel hayatı biraz savruktur. Dul bir kadın olan Eleanora ile bir ilişkisi vardır ve yavaş yavaş kendini onunla evlenmeye hazırlamaktadır fakat hayat hiçte onun umduğu gibi gitmez. Kral'ın Waryk için bambaşka planları vardı. Bu planlar hiç istemediği halde birini daha etkiliyordu, güzeller güzeli Viking kızı Mellyora. Mellyora'nın babası öldükten sonra toprakları kız çocuğuna kalamayacağı için Kral tarafından Waryk ile evlenmesi uygun görülürür. Ancak Mellyora bu kaderden kaçmak için elinden geleni ardına koymaz. Waryk için ise durum bu kadar zor değildir o daha kabullenmiştir Kral'ın isteğini. Onun tek istediği soyunu yürütecek çocuklardır.
Krala karşı gelen Mellyora saraydan kaçmanın planlarını yapar ve bunu zor olsada başarır. Kaçmaya hazırlanırken yolları Waryk ile kesişir ve olaylar bundan sonra başlar.  
Mellyora ne kadar kaçarsa kaçsın bu evlilikten kaçamaz. Ancak onlar evlendikten sonra bile sular durulmaz. Daha fazla ayrıntıya girip kitabın en heyecanlı yerlerini mahvetmeyeceğim tabiki.

Kitaba verilen Goodreads puanlarına bakıldığında da puanlar hep üç noktada ya çok kötü puan almış ya çok iyi buda sanırım bu türü sevip sevmemekle alakalı olan bir durum. Eğer tarihi aşk romanlarını seviyorsanız bu kitabıda seveceğinizden eminim.


“Farkında mısınız leydim bilmiyorum ama benimle pazarlık ettiniz, bana emir verdiniz, beni ikna etmeye çalıştınız. Her türlü yolu denediniz, sadece bir yol kaldı.”
“Neymiş o?”

“Lütfen demek.”

""Mellyora, benim ödülüm sensin," dedi hafifçe. "Seni kazanmak için o kadar çok uğraştım ki!"

"Düşündüğün kadar itici değilsin."
"Böyle güzel itiraflarla beni kendinize daha çok bağlıyorsunuz"


"Büyük Adin'in kızı korkuyor mu yoksa?" diye sordu tek kaşını kaldırarak. "Ama doğru, kılıcını da bıçağını da evde bıraktın. Bu akşam silahsızsın."

Kitabı bende okumak istiyorum diyorsanız çekilişimize katılabilirsiniz. Belki de o şanslı kişi siz olursunuz.
Çekilişe katılmak için tık.
Destekleri için Olimpos Yayınlarına teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...