10 Nisan 2014 Perşembe

Yeni Çıkan / Çıkacak Olan Kitaplar

Kitabın Adı: Aşkın Gölgesi 
Yazar: Gülşan Elikbank
Çıkış Tarihi: 18 Nisan
Yayınevi: Yabancı Yayınları

Geçmişin peşini bırakmadığı bir kadın ve zamana direnen bir aşk…
Edebiyat profesörü ve yazar olan Esma, kocası öldükten sonra kızı Ece ile birlikte Berlinde yaşamaya başlar. Sürekli annesiyle sorunlar yaşayan on yedi yaşındaki kızı Ece, bir gün bodrumda bir kitap bulur ve o kitapla birlikte annesini hiç tanımadığını fark eder. Bu kitabı bulmasının ardından Ece ve annesi Esmanın hayatı hiç beklemedikleri şekilde değişecektir.

Gülşah Elikbankın kaleme aldığı ve dokuz ülkede yayımlanan romanı Aşkın Gölgesi, aile, arkadaşlık ve aşk üzerine yazılmış, insanın içini ısıtan sıcacık ve etkileyici bir roman. 



Kitabın Adı: Cennet
Yazar: Jamie McGuire
Seri : Providence #3
Çıkış Tarihi : 18 Nisan 
Yayınevi: Yabancı Yayınları

Işığın olduğu yerde, karanlık da vardır.
Aşk, her şeye rağmen kazanacak mı?
Kelimelerle tarif edilemeyecek kadar korkunç şeyler yaşamış, bilinmeyenleri öğrenmişti. Şimdiyse kazanamayacağını bildiği bir savaşın içindeydi.
Nina Grey, hayatının aşkı Jared Ryella evlenmiş, onun çocuğunu taşıyordu. Ve ne pahasına olursa olsun, hayatta kalabilmek için bu çocuğu doğurması ve Jaredla birlikte karşılarına aldıkları Cehennemle savaşması gerekiyordu. Acaba Nina ve Jared, Cehennemdekileri mağlup ederek bu savaştan sağ çıkabilecekler mi?
Cennet, Tatlı Belanın yazarı Jamie McGuireın diğer bestseller serisi olan Providence Üçlemesinin son perdesi!


Kitabın Adı: Elçi
Yazar: Liz Jensen
Çıkış Tarihi : 14 Nisan
Yayınevi: Pegasus

Tabiat bir gün verdiklerini geri alacak. Ve insanın kendi elleriyle hazırladığı kıyamette, 
Son, tahmin ettiğinizden de yakın olacak.
Gabrielle Fox bir süre önce geçirdiği korkunç kazadan sonra kariyerini yeniden inşa etmeye çalışan bir psikologdur. Doğal felaketleri önceden görebildiğini iddia eden, koyu bir Evanjelist inancın içinde yetişmiş Bethany Krall vakasına atanır. Gabrielle, genç kızda gördüklerini kıyamet paranoyasının bir semptomu olarak yorumlar. Ancak yeni felaketler gerçekleşip de Bethanynin tahminleri doğru çıktığında kıyamet bulmacası daha da karışır. Artık risk küresel boyuta ulaşmıştır.
İstanbulun da felaket senaryosuna dahil olduğu bu kitabı okurken kıyametin size nefesiniz kadar yakın olduğunu hissedeceksiniz.


Kitabın Adı: Deli Dolu
Yazar: Beth Reekles
Çıkış Tarihi: 14 Nisan
Yayınevi: Pena Yayınları


ROCHELLE EVANS .Sevimli, popüler ve delidolu.
NOAH FLYNN..Tam bir baş belası, züppenin teki ve bir oyuncu.
Ayrıca Ellein en yakın arkadaşının abisi. 
Elle okulun kermesi için bir öpücük standı kurmaya karar verir ve stantta Noah ile öpüştüğünde hayatı tamamen değişir. Fakat bu sıradışı durum onun için tam bir hayal kırıklığı olacaktır...

2013 yılında, Time dergisinin yayınladığı, isimleri tüm dünyaya yayılan, Dünyanın En Popüler 16 Genci listesinde yer alan ve yazdığı kitaplarla internette tam bir fenomen olan Beth Reeklesten delidolu bir kitap.



Kitabın adı: Ağaçtaki
Yazar: Janne Teller
Çıkış Tarihi: 15 Nisan
Yayınevi. ON8 Kitap

Kızmaya değer şeyler olacaksa, sevinmeye değer şeyler de olacaktır. Sevinmeye değer şeyler olacaksa, demek ki o şeylerin de bir anlamı olacaktır. Ama öyle şeyler yok bu dünyada! Sesini bir 
ton daha yükseltip, Birkaç yıl sonra hepiniz ölecek, unutulacak ve hiçbir şey olacaksınız; onun için, kendinizi buna bir an önce alıştırmaya bakın! dedi.
İşte o an, Pierre Anthonu o erik ağacından bir an önce indirmemiz gerektiğini anladık.
Hayatlarımız niçin sonu gelmez bir anlam arayışı üzerine kurulu? Yaptığımız işleri, verdiğimiz kararları, sürdürdüğümüz ilişkileri sürekli bir anlam terazisinde tartmamız neden? Anlam gerçekten o kadar önemli, adının yansıttığı kadar anlamlı bir şey mi? Yoksa toplumca kafayı anlamla bozduk da, bu takıntımızın farkında mı değiliz? Öyle ya da böyle, Danimarkalı bir grup genç, anlam denen şeyi 
feda etmemeye kararlı! İzin vermeyecekleri bir şey varsa, o da her şeyin hiçbir şey, birilerinin 
de hiç kimse olduğunun kendilerine dayatılması!
Her gün yapmakta olduklarımız, üstünde fazla kafa yormadan sürdürdüklerimiz, bir şey ya da biri olmak için... Ya günün birinde, Her şey anlamsız, diyen biri çıksa, buna ne kadar dayanabiliriz? Yayımlandığından bu yana tüm dünyada gençlerin büyük ilgisini toplayan ve çeşitli dillere çevrilen romanda, Danimarkalı yazar Janne Teller, naiflikle gerçekliğin arasında, kan dondurucu bir nihilizmin sınırlarında geziyor!
1964de, Kopenhagda doğan, Avusturya ve Alman kökenli bir aileye sahip Janne Teller, New York ve Berlinde yaşadı. 1988-1995 yılları arasında Darüsselam, Brüksel, New York ve Mozambikte makroekonomist olarak AB ve BM danışmanlığı yaptı. 1995den beri kendini yazmaya adadı. İlk romanı, modern bir İskandinav destanı niteliğindeki, siyasi, tarihi ve dini parodi özellikleri de taşıyan Odins ø (Odinin Adası,1999). Yaşamın büyük felsefi sorularıyla yüzleştiren, ZEIT tarafından derinlikli bir tabu yıkıcı olarak tanımlanan ve uzun süre yasaklı kaldıktan sonra yayımlanan Ağaçtaki (Intet, 2000) kitabıyla, 2001 Danimarka Kültür Bakanlığı Gençlik Kitap Ödülü, 2008 Libbylit Ödülü ve 2011 Michael L. Printz Onur Ödülüne değer görülen yazarın aynı kitabı, Alman Gençlik Edebiyatı Ödülüne aday gösterildi. Bu yapıtlarını, göç ve yabancı düşmanlığı üzerine yazdığı ve pasaport formunda yayımlanan Hvis der var krig i Norden (SavaşDüşün ki Burada, 2004) ve ahlak ile sanat üzerine yazdığı kısa romanı Kom (Gel, 2008) izledi. Kısa hikâyelerden oluşan Alles Worum es geht (Her Şey Neyle İlgili Olursa) 2013 yılında Almanca yayımlandı. Yazarın son kitabı, Afrikanske veje (Afrika Yolları, 2013). Kitapları yirmi farklı dile çevrilen Teller, düzenli olarak denemeler ve makaleler de yayımlıyor. Yazar, yılın bazı aylarında New Yorkta, bazılarında Berlinde yaşıyor.


Kitabın Adı: Kış Güneşi
Yazar: Jennifer L. Armentrout
Yayınevi: DEX

Yirmi bir yaşındaki Sydney, Kylera ezelden beri aşık. Ne yazık ki Kyler onu atlıkrancadan ittiği ve Sydneyin de karşılığında Kylera çamur yedirdiği günden beri sıkı dostlar.
Kyler tam bir çapkın, bir kızın yanında iki geceden fazla duramıyor. Syd kendini gittikçe daha kötü hissdiyor. Ancak okuldaki son yılda duygularını itiraf ederek ilişkileirini berbat etmek istemiyor. 
Kylerın gözünde ise Syd hep ulaşılmaz bir noktada, adeta mükemmelliğin simgesi. Sydin ona hayatta bakmayacağını düşünüyor. 
Bir gün Kylerın dağ evine kayak tatiline gidiyorlar ve bütün saklı duygular gün ışığına çıkıyor. Ama küçük bir sorun var. Evde yalnız değiller. 
Obsidiyen ile başlayan LUX serisi ve Melez Sözleşmelerininnin dünyaca ünlü yazarı Jennifer L.Armentrouttan çok sıcak bir hikaye...

2 yorum:

Yorum için teşekkürler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...